Kaninens kost

Din kanin är en bedårande liten bunt av päls och har en personlighet som lindas runt den mest enorma och komplexa matsmältningssystemet. Eftersom kaninens tarm är så specialiserad och måltider är så centrala för kaninens liv och välbefinnande, är en hälsosam kost nyckeln till en frisk kanin. Hela 40% av kaninens tarmkanal består av blindtarmen , en stor jäsning där all fiberberikad bearbetas till användbar energi. Kaninens matsmältningssystem  är utvecklat till att bara äta gräs och grönsaker därför är det viktigt att vi ägare håller oss till det för att slippa framtida problem som kaninen kan få av osund kost. Massor av god kvalitet hö för grovfoder bör vara större delen av din kanin kost.

Helst bör du väga din kanin varje månad och notera eventuella ändringar i vikten. Stadig viktökning pekar på en välbehövlig dietförändring, medan oväntade viktminskning kan vara en indikator på sjukdom. Genom att ta bort onödig/ohälsosam kost och mata kaninen med bara hö, sallad och vissa grönsaker kan din kanin komma tillbaks i form. Du finner en massa olika butiker online som säljer kaninfoder och vitaminer till ett lägre pris än i vanliga fysiska butiker och en av dessa butiker är ZooPlus. Klicka här för att komma till kaninmaten på deras hemsida. Förutom att det är billigare kan du även få ett rabatterat pris på 10% när du använder dig utav en rabattkod som du kan hämta på Kampanjjakt.se.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>