Skötsel

En ren kanin är en glad och frisk kanin . Här är några tips för att hålla din kanin i bästa trim. Behöver din kanin ett bad ? I allmänhet är svaret nej . I likhet med katter är kaniner mycket kräsna när det gäller personlig hygien. De tillbringar en stor del av sin dag med att tvätta (slicka) sig själva. Bad är inte bara onödigt för kaniner utan det kan i själva verket vara ganska traumatiskt. De flesta kaniner hatar vatten och en erfarenhet för mycket (med vatten) kan leda till onödig stress , och även hjärtinfarkt.

Klippa kaninens naglar

Kaniner som lever ute i naturen gräver regelbundet vilket gör det enklare för dem att hålla naglarna i bra skick. Är man en hus-kanin, kan kaninen inte gräva någonstans och det leder till att naglarna växer mycket snabbare. Därför måste du klippa din kanins naglar på en regelbunden basis. Många tycker att klippningen av kaninens naglar kan tyckas vara en skrämmande uppgift och många kaninägare väljer att låta sin veterinär hantera det. Täta veterinär besök kan bli dyrt dock . Så här är några råd om att trimma din kanins naglar själv. Det är lättare att trimma kaninens naglar snabbt och effektivt när kaninen är ordentligt fastspända . Om möjligt , be någon hjälpa dig att svepa kanin i en handduk för att minska rörligheten och att isolera varje tass . Tänk på att klippa så långt ut som möjligt, är kaninens naglar för mörka så kan du använda en ficklampa för att se lite bättre. Skulle det börja blöda lite så kan man lägga dit lite mjöl för att stoppa blödningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>