Dvärgkaniner

Det finns många olika kaninraser men en av den mest populära rasen är dvärgkaninen. Denna ras kan kräva en hel del arbete eftersom att de är väldigt sköra och känsliga. Läs nedan om du behöver mer information om hur du smidigast tar hand om din dvärgkanin.

Köp en inomhus bur. Vissa människor tycker om att låta sina kaniner strövar fritt i sitt hem. Detta kanske inte är ett alternativ för dig. Vad du än väljer så kommer din kanin att behöva en bur. Denna bur ska vara en plats där det kan vara säkra och inte avbrytas. Din bur kan ha en plast eller träbotten, men för att hindra att kaninen ska få ont i sina fötter så är det viktigt att du fyller buren med något mjukt. Fyll buren med lite tidningar och ca 5 cm sågspån. I buren bör du även ha en matskål , hö och en vattenflaska.

Mata kaninen med hö. Hö är den huvudsakliga delen av varje kanins kost. Din dvärgkanin bör alltid ha ett fräscht och obegränsat utbud av hö vid alla tidpunkter. Köp baby leksaker i hårt plast eller kanin leksaker . Inte den typ för tänder men hårda som de inte kan tugga sönder.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>